2011 m. sausio 31 d., pirmadienis

Piano


Tikriausiai nederėtų aprašinėti dvi beveik vienodas rožes vieną paskui kitą. Bet pagalvojau, kad nors tai  ir nebus labai įdomu, bet taip palyginti jas daug lengviau.



  Veislė sukurta Hans Jürgen Evers 2007 m. Vokietijoje. Rožę "Piano" vardu tais pačiais metais plačiajai visuomenei pristatė Rosen- Tantau. Kiti šios rožės komerciniai pavadinimai "Hope and Glory", "Mistinguett"
Tai viena iš naujausių arbatinių hibridinių veislių. Lapai blizgantys žali. Žiedai ryškūs, raudonai purpuriniai, kimšte prikimšti žiedlapių, primena senovinių rožių žiedus. Į žydėjimo pabaigą esant karštiems orams šiek tiek išblunka.

Šią rožę galite sodinti į pusiau pavėsį. 
Žiedas pradžioje būna rutulio formos, vėliau tampa plokščias. Žiedai pražysta pavieniui ar po kelis, žydi gausiai iki pat šalnų. Žiedai atsparūs lietui.

Charakteristikos:
aukštis 100-120 cm
plotis 50 cm.
žiedai apie 10-12 cm.  kvepiantys avietėmis, nebijantys lietaus.
Rožė atspari ligoms.
  Abiejų rožių žiedai labai panašios formos, tik "Piano" žiedas šiek tiek plokštesnis ir truputį mažesnis. "Piano" rožė yra truputį šviesesnė, turinti daugiau purpurinio raudonio, baigiant žydėti šiek tiek spalva išblunka. Na, "Piano" truputį aukštesnė už "Porta Nigra". Bet abi rožės tikrai vertos dėmesio, nes tai gausiai žydinčios, atsparios ligoms, naujos rožės turinčios senovinėms rožėms būdingos formos žiedus.


"Piano"

 "Porta Nigra"

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą