2013 m. vasario 16 d., šeštadienis

Šiuolaikinės rožės turinčios senovinio tipo žiedus

   Šiandiena noriu parodyti kelias ružavas rožes augančias mano rožyne. Tai floribundinės ir krūminės rožės.  Visos jos savo žiedų spalva ir žiedo forma yra labai panašios. Jos turi senovinius "puodelio" formos žiedus. Tai naujesnės kartos rožės, kurios išvestos norint atkartoti senovinių rožių grožį, spalvą, kvapą. Taip pat jos, skirtingai nei senovinės rožės, yra visiškai atsparios ligoms.


                                                   Floribundinė rožė "Mariatheresia" 


                                                   Floribundinė rožė "Home&Garden"


                                                          Krūminė rožė "Cinderella"

        Krūminė rožė "Chippendale" nors ir priskiriama prie ružavų rožių, jos žiedai žydėjimo metu keičia spalvą. Iš lengvai oranžinių tampa švelniai ružavi. 

3 komentarai:

  1. Sveiki,

    O visos atkartojančios senovines rožes atsparios ligoms, ar tik pas Jus auginamos?

    AtsakytiPanaikinti
  2. juokingai Jus radau :) vyras ieskojo apie mesa ir priklydo iki roziu :) nerealus Jusu roziu sodas!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Sodo stiliui:
    Šiose nuotraukose tik šiuolaikinės rožės (krūminės, floribundinės) kurios išvestos jau po 2000m. Rožių selekcininkai tikrai jau sukuria tokias rožes, kurios atsparios ligoms. Visos šios, nuotraukose esančios rožės, auga sveikos visą sezoną, nors šalia jų pasodintos kelios senovinės rožės, kurios sirguliuoja.
    O senovinės rožės (žydinčios pakartotinai, bet šiame straipsnelyje neminimos) serga daugiau, kitos mažiau ar visai neserga. Reikia žiūrėti kokia tai rožė. Rinkdama rožes savo rožynui žiūrėjau į kiekvienos atsparumą ligoms. Bet tikrai esu pasisodinusi kelias mažiau ligoms atsparias senovines rožes vien dėl jų grožio.

    Salma, ačiū už pagyrimą savo rožių sodui :-) Aš "jam" tai būtinai perduosiu, kad šią vasarą jis pasistengtų ir būtų neprastesnis :-))0

    AtsakytiPanaikinti