2012 m. kovo 6 d., antradienis

"Emilien Guillot"


   Viena iš žinomiausių rožių selekcijos pasaulyje Guillot šeima stengiasi sukurti rožes turinčias kuo daugiau privalumų. Atsparumas ligoms, žiedo grožis ir kvapas, gausus žydėjimas, žiedo ilgaamžiškumas ir kiti požymiai išvedant naujas rožes jiems yra labai svarbūs. 
    Guillot kompanijoje sukurtos "Generosa" serijos rožės išsiskiria iš kitų- dideliais žiedais ir itin tvirtais stiebais, labai gerai išlaikančiais nepaprastai sunkius žiedus. Viena iš šios serijos rožių, kaip tik ir yra "Emilien Guillot". Rožė išvesta Massad'o ir pristatyta visuomenei 1997m. Prancūzijoje. Ši rožė skirta vienam Guillot'ų dinastijos įpediniui ir tarsi įkūnija visas gerasias savybes, kurias sugebėjo sukurti Guillot šeima per daugelį selekcijos metų.

                                                               "Aprikola" ir "Emilien Guillot"

    Nors "Emilien Guillot" priskiriama prie krūminių rožių, savo dydžiu ir krūmo forma yra panaši į arbatines hibridines rožes. Krūmas nėra aukštas, siekia apie 1m., kartais truputį daugiau. Šakos storos, tiesios, augančios tiesiai į viršų, tad krūmas siauras ir labai tvarkingas. Lapai dideli, sodriai žali, pusiau blizgūs. Atsparūs ligoms.



   Žiedai dideli apie 10- 12 cm., kvepiantys. Kvapas apibūdinamas, kaip rožių aliejaus, abrikosų ir baltųjų pipirų.
   Besiskleidžiantys žiedai yra puodelio formos, vėliau plačiai išsiskleidę žiedai įgauna rozetės formą ir primena senasias rožes. Kartais, nedideli stori žiedlapiai, žiede išsidėsto sudarydami kvadratą. Rašoma, kad žiedlapių būna apie 60- 80 vnt.  Rožė ilgai ir gausiai žydi visą vasarą, o žiedai išlieka dekoratyvūs visą žydėjimo laiką. Jie atsparūs lietui ir saulei. Viso žydėjimo metu ši ryški raudonai oranžinė spalva išlieka nepakitusi. Man labai patinka, kad žiedai iki pilno išsiskleidimo skliedžiasi palyginus greitai, vos per kelias dienas, Vėliau žiedas tarsi užsikonservuoja ir pilnai išsiskleidęs išsilaiko gan ilgai.


   Auginu keletą oranžinės spalvos rožių, bet daugelis iš jų keičia spalvą, kas tampa sudėtinga derinant rožes tarpusavyje. Ši rožė ryški ir jei jums tinka tokia spalva, neabejokite dėl jos.
Charakteristikos
aukštis: 80- 100 cm. 
plotis:60- 70 cm.
žiedai: apie 12 cm. 
atsparumas šalčiui: 5 zona
Rožė atspari ligoms. Žiedai atsparūs lietui, saulei, kvepiantys.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą