2010 m. lapkričio 23 d., antradienis

Frederic Mistral


  
Rožė pavadinta prancūzų poeto ir Nobelio premijos laureto Frederiko Mistralio (1830- 1914) kilusio iš Provanso vardu.
Kitas šios rožės pavadinimas "The Children's Rose". Išvesta Alain Meilland'o Prancūzijoje 1995 m.
Tėvai: Perfume Delight x Prima Balerina x The McCartney Rose. Ji priskiriama prie AH romantinių rožių grupės, kai kur rašoma, kad tai krūminė romantinė rožė.

  Šios rožės krūmas labai vešlus, stiprus ir pilnas žiedų. Tačiau pirmieji žiedai nebuvo labai jau romantiškos formos, greičiau tai tipiški AH rožių žiedai su aukštu centru. Bet gal kitais metais, tie žiedai šiek tiek pasikeis. Nors tuo abejoju... AH rožės, ne taip kaip senovinės, kurioms tikrai reikia laiko atsiskleisti, iš karto parodo visą savo grožį.

   Rožė gausiai žydi ir atžydi pakartotinai darydama nedideles pertraukas tarp žydėjimų. Žiedai labai ilgai laikosi ir į žydėjimo pabaigą žiedas mažai keičiasi, ta prasme, kad galima grožėtis juo ilgai, o neskubėti kirpti apvytusį žiedą jau po kelių dienų.

   Žiedai išauga po vieną ant aukštų kotų, todėl ji tinka skynimui. Labai atspari ligoms.  Tai tarsi du deriniai viename: atsparumas ligoms būdingas naujai išvestoms rožėms ir žiedas kvepiantis nepakartojamu damaskinėms rožėms būdingu kvapu. Todėl ši rožė ir patenka į geriausių pasaulio rožių dešimtuką. Sakoma, kad ši rožė tikrai taps klasika.

Krūmo aukštis 90-110 cm. (rudenį jis tikrai praaugo savo normas ir atitiko karštesnio klimato juostoje augančios rožės matmenis 120-150 cm.)
plotis 70 cm.
žiedai 9-11 cm. skersmens. Kvepia. Žiedai atsparūs lietui.
Labai atspari ligoms.
Pelniusi net keturis "kvepiančios rožės" apdovanojimus. 1993 Baden Badene Fragrance Prize, 1994 m. Belfaste Most Fragrant Rose, La Roeulx Fragrance Award ir Monza Fragrance Award.


AH rožės "Clair renaissance" ir "Frederic Mistral"

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą