2010 m. gruodžio 8 d., trečiadienis

Flora Danica


  Nedidukė savo ūgiu, bet nuostabiais ryškiai oranžiniais žiedais rožė. Tikriausiai būtų galima paminėti ne tik atsparius saulei ir lietui žiedus, bet aprašyti patį rožės krūmą.

   Šią rožę siūlyčiau visiems, kam reikia apželdinti kažkokį sodo plotelį. Tiems, kas ieško ryškaus, bet neįkyraus akcento sode. Netgi neaukštai, dekoratyvinei gyvatvorei ji tiktų. Rekomenduojama sodinti po 4-5 krūmus į 1m. Kadangi rožė nėra aukšta ją galima sodinti ir į konteinerius ar vazonus.

   Pats rožės krūmas tankus, labai dailiais ryškiais ir tvirtais lapais. Taigi, ir be žiedų jis puoš aplinką. O kai pražys- vėl naujas atspalvis sode. Tai ryškių raudonai lašišinių atspalvių jūra.

   Nežinau ar tai buvo sutapimas, bet visi ant krūmo esantys žiedai pražysta beveik vienu metu. Žydi ilgai, po to pertrauka, kol užauga nauji pumpurai ir vėl jūra žiedų. Arbatinėms hibridinėms rožėms rekomenduojama nukarpyti peržydėjusius žiedus. Tai skatina augimą ir naujų žiedų formavimasi. Ši rožė atrodo nepaprastai mėgsta tokį mini genėjimą.

Kiti jos pavadinimai Garden News, Spellbound, Veislę sukūrė Pernille Olesen, ir jos vyras Mogens N. Olesen (Fredensborg, Danija, 1990 m.) Veislė sukurta iš dviejų neįvardintų
rožių sodinukų.

AH rožė "Flora Danica", tolumoje "Sterntaler"

Charakteristikos
aukštis apie 60-90 cm.
plotis 75 cm.
žiedai 10-12 cm. Kvapo stiprumas vidutiniškas. Vyrauja vaisių: obuolių, kriaušių, juodos arbatos aromatas.
Rožė labai atspari ligoms.
Apdovanota 1994 m. bronzos medaliu parodoje Romoje,  Le Roeulx Certificate of Merit (Belgija, Merit vardo setifikatas) ir Hagoje- Second Class Certificate.
1997 m. aukso medaliu parodoje Ževevoje (Šveicarija)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą