2010 m. gruodžio 12 d., sekmadienis

Valencia


Arbatinė Hibridinė rožė "Valencia" sukurta W. Kordes & Sons Vokietijoje 1989 m.  Registracijoss vardas Koreklia. Ši rožė dar vadinama "New Valencia', kad atskirti ją nuo 1967 m. taip pat Kordes išvestos ryškios oranžinės "Valensia" rožės.
Kordes rinkodaros šūkis nuo seno buvo "visada veisti gražiausias rožes pasaulyje ". Šiandiena žodis "gražus" apima kur kas daugiau. Tai atsparumas ligoms ir žiemos šalčiams, greitas pakartotinis gausus rožių žydėjimas, žiedų atsparumas lietui, kvapų intensyvumas, unikali rožės spalva ir forma. Žodis "Kordes" kalbant apie rožes tai ženklas, kad jūs gausite neeilinę ir ne bet kokią rožę.

Kai kas šios rožės spalvą apibūdina kaip seno aukso ar abrikosinė vario. Man greičiau tai arbata su grietinėle, ypač kai rožė besiskleisdama šiek tiek išvėsėja. Tikrai nėra daug tokios spalvos rožių, bet "Valencia" tai viena iš geriausių ir švariausių šio atspalvio rožių.

 

Žiedlapiai sunkūs tarsi būtų iš aksomo. Labai didelis ir gražus pats žiedas, gal būt daugiau romantiško senovinio stiliaus. Daugybė didelių žiedlapių pražydę laikosi ilgai ir net bebaigiant žydėti žiedas atrodo nuostabiai.

 

Lapų žalumas tiesiog nuostabiai dera su žiedų spalva. Nežinau, bet ši rožė mane pakerėjo. Gal neverta daugiau ją liaupsinti, o tik parodyti  nuotraukas ir jūs patys galėsite ja pasigrožėti. Aišku, nuotraukose nėra saldaus šios rožės kvapo.



Charakteristikos
aukštis:70-100cm.
plotis: 60- 100 cm.
žiedai: 13-14 cm. kvepiantys, nebijantys lietaus.
Rožė atspari ligoms.

Apdovanojimai:
1989 m. Karališkoji Rožių Draugija (Royal National Rose Society) apdovanojo šią rožę Merit vardo setifikatu  (Certificates of Merit). Sertifikatas suteikiamas rožei ją 3 metus  tiriant ir žiūrint jos augimo, auginimo ir žydėjimo kokybę.

Tais pačiais metais Karališkoji Rožių Draugija  šią rožę dar apdovanojo Henry Edland atminimo medaliu už kvapą. Šis apdovanojimas suteikiamas  rožėms jau turinčioms tam tikrus apdovanojimus.
1999 m. Golden Triangle Rose & Garden Society išrinko "Valencia" kaip gražiausią persikinę rožę. Toje pat parodoje ji gavo ir  "Prince Of Show" apdovanojimą.

"Court Of Show" prizu ją apdovanojo Monterey Bay Rožių Draugija.
2001 m.Karališkoji Rožių Draugija (Royal National Rose Society)  apdovanojo šią rožę taure "Award of Garden Merit". Nepelno siekanti švietėjiška Thomasville Rose Society, kurios pagrindą sudaro paprasti rožių augintojai suteikė šiai rožei "Princess Of Show" apdovanojimą.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą