2011 m. kovo 29 d., antradienis

Lavender Pinocchio


Šią rožę sukūrė Eugene S. Boerner 1948 m. JAV. Amerikiečių selekcininkas "Gene" (1893- 1966) dar vadinamas floribundinių rožių tėvu. Iš tiesų, per savo 45 darbo metus "Jackson & Perkins" komapanijoje jis sukūrė daugiau kaip 60 floribundinių rožių. Tai jo sukurtos floribundiniės rožės, kokias mes matome dabar, nepasikeitė nuo sukūrimo iki šių dienų.



11 iš jų įvertintos aukščiausiais apdovanojimais. Jo išvestoji "Lavender Pinocchio" dažani buvo naudojama, kaip motininis augalas kitoms rožėms kurti.
Tėvai: "Pinocchio" (floribunda Kordes 1940 m.) x "Grey Pearl"


Jau prieš šios rožės išvedimą buvo išvesta keletas rožių levandų melsvumo ar rudą atspalvį turinčiais žiedais.  Rudam žiedo atspalviui įtakos turi klimatas ir dirvožemis kuriame auga rožė. Tačiau nei viena iš anksčiau išvestų rožių neturėjo savybių, taip keisti spalvą. Iki šių dienų jau yra išvesta daugiau kaip 30 panašios spalvos ar atspalvio veislių.  13 iš jų, už neįprastą spalvą turi būti dėkingos "Lavender Pinocchio" ar "Grey Pearl" rožėms.


Ir iš tikro, ši rožė labai įdomi savo spalva. Kartais ji žydi rausva, rusva- kavos ar lavandų melsvumo spalva. Šios rožės žiedlapiai banguoti, jų žiede nėra daug, tad visada matosi gelsvi kuokeliai. Tačiau, rožė labai elegantiška savo žiedu. Niekada ji neišsiskleidžia per daug tarsi išlaikytų paslaptį ir eleganciją.


Žiedai atsparūs karščiui ir lietui. Žydi gausiai visą vasarą. Kvapas silpnai vidutinis.

 

Charakteristikos:
aukštis 90- 120cm.
plotis 60- 90 cm.
žiedai 8 cm.
atsparumas šalčiui zona 6b-9b (iki-20C)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą