2011 m. kovo 21 d., pirmadienis

Pavasario pradžia


  Artėja pavasaris ir kiekviena ilgesnė ir šiltesnė diena skatina norą kuo greičiau eiti į lauką. Apžiūrėti žiemojančias rožes. Tačiau visos mano rožės uždengtos ir nelabai ką ten dar galima pamatyti. Dabar, kai oro temperatūra teigiama ir tikrai jau nebebus tokių šalčių kokie buvo žiemą, reikėtų po truputį pakelti rožių uždengimus.
  Šią žiemą aš savo rožes dengiau keliais sluoksniais agrodangos ir vienu sluoksniu pakavimo polietileno. Na, tai toks- su oro puslelėmis... Dabar vis daugiau šildant saulei pagrindiniame rožyne aš atkėliau tik polietileno kraštus, kad oras legvai galėtų cirkuliuoti ir neleistų rožėms iššusti. Tačiau jos dar uždengtos agrodanga, kuri dar nejudinama. 
  Nuo kelių rožių pasodintų prie pat namo sienos, pietų atokaitoje, jau polietileno sluoksnį nuėmiau. Čia pavasaris ateina žymai anksčiau. Tačiau nors ir retai vėjo užpučiama, labai šilta ši rožyno vieta, agrodanga dar saugo šias rožes nuo saulės splindulių. Pavasarį dar esant sniego lopinėliams saulės spinduliai yra labai 'aštrūs". Atsispindėję nuo sniego jie labai negailestingai nudegina, kurį laiką saulės nemačiusias, rožių šakas. Nuo saulės spindulių kenčia ir spygliuočiai. Dažnas vaizdas po saulėtų pavasarinių dienų nurudę jų spygliai. Žinoma, per vasarą atauga nauji spygliukai ir augalai tampa vėl dekoratyvūs, bet rožių šakelėms tokie nudegimai kur kas skaudesni. Dažnai būna, kad tenka tokias nudegusias šakeles nugenėti.  
  Tai tiek dar nedaug darbų ir rūpesčių rožyne.  

Vasaros prisiminimai: raganė ir rožė "New Dawn"

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą