2012 m. kovo 19 d., pirmadienis

"Aprikola"


    W. Kordes & Sons 2000m. Vokietijoje išvesta floribundinė rožė pasižyminti gausiu, ilgu žydėjimu ir labai gera sveikata. Vidutinio dydžio krūmas  tinkamas sodinti rožyno priekinėje dalyje. Gražiai nusvirusios šakos ir blizgantys siauroki lapai labai gražiai uždengs žemę esančią apie šią rožę. Tačiau ne visos šakos pas šią rožę nusvirę. Paprasčiausiai krūmas tvarkingai apvalus.


     Ši rožė žydi gausiai visą vasarą, darydama tik nedideles pertraukėles naujų žiedų suformavimui. Ant šakų formuojasi daug nedidelių pumpurų kurie skleidžiasi palaipsniui. Žiedai, žydėjimo metu, būna įvairūs: rausvi, gelsvai- oranžiniai, tačiau iš toliau žiūrint atrodo tik švelniai oranžiniai. Pradžioje žydėjimo žiedai būna ryškesni- rausvi ar oranžiniai, vėliau jie blunka iki švelnaus persikinio atspalvio.  Kaip nebūtų keista dėl tokios spalvų gausos, krūmas neatrodo per margas  ar netvarkingas. Vidutinio dydžio  žiedai kvepia vaisiais, yra atsparūs lietui ir patys po žydėjimo nubyra.



Charakteristikos
aukštis: 60- 90 cm. cm. 
plotis: 60 cm.
žiedai: apie 6 cm.
atsparumas šalčiui: 6 zona
Rožė atspari ligoms. Žiedai atsparūs lietui, kvepiantys
Įvairiose parodose rožė pelnė 4 padovanojimus, tarp kurių "Auksinis standartas" ir ADR sertifikatas.

                                                   "Aprikola" ir "Emilien Guillot"

   Kiti šios rožės pavadinimai: "Apricot Vigorosa", "Summer  Beauty".
   Selekcijai panaudota Bernstein Rosa (Evers/Tantau 1987m. išvesta floribundinė rožė) ir kitos (nenurodoma) rožės sėjinukas.

 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą