2012 m. kovo 26 d., pirmadienis

"Ashram"


    Šią rožę "atradau" prieš kokius šešis metus. Kaip tik buvau pakeitusi kelias iššąlusias AH rožes mamos rožyne esančiame prie pat namo. Tuomet dar labai rožėmis nesidomėjau, nors jas ir auginau. Tiksliau jos augo ir pas mane, ir pas mano mamą. Tai gi, jos augo, žydėjo, o mes tik paliedavome, kai žemė išdžiūdavo, patręšdavome ir dengdavome žiemą. Daugiau atrodė, kad apie rožes nėra ką žinoti. Rožių pavadinimai iki tol, taip pat nelabai rūpėjo. Bet tą kartą, keisdama įšalusias rožes kitomis, jau pirkau jas "su vardais".




   "Ashram" buvo pasodinta šalia raudonų "Rebel" ir "Ingrid Bergman" rožių. Ir tarp jų derėjo tikrai puikiai. Yra nepaprastai svarbu parinkti kiekvienai rožei "kaimyną" ir nesvarbu ar tai bus dar viena rožė ar kažkoks kitas augalas.
   "Ashram" rožės žiedai kinta priklausomai nuo oro salygų. Vėsiu oru jie plytų ar vario atspalvio, pereinantys prie pat žiedo centro į raudonį. Karštu oru žiedai būna persikinio ar oranžinio atspalvio, kartais tik švelnaus vario raudonio. Žydėjimo metu spalva blunka, bet išlieka įdomi iki pat žydėjimo pabaigos. Dideli žiedai kartais pražysta po vieną, kartais kekėmis po 3-5. Žiedai labai ilgai laikosi nenuvytę, truputį kvepia vaisiais ir yra atsparūs lietui.



   Krūmas vidutinio dydžio su gražais dideliais tamsiai žaliais blizgančias lapais. Ši rožė nėra plati, tad sustiprinti "vaizdui" tikrai verta jas sodinti bent jau dvi. Rožė atspari ligoms.




                                           Taip atrodo bebaigiantys žydėti žiedai

Charakteristikos
aukštis: 80- 120 cm. 
plotis: 70 cm.
žiedai: 8- 11 cm. 
atsparumas šalčiui: 6 zona
Rožė atspari ligoms. Žiedai atsparūs lietui, vos kvepiantys, jų spalva kintanti priklausomai nuo oro sąlygų.
 


  Kitas šios rožės pavadinimas "Bora Bora" (Prancūzijoje). Rožę 1998 m. išvedė Hans Jurgen Evers, Rosen Tantau (Vokietija )





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą